Вчора пекла печиво, може воно в мене трошки не таке як має бути в оригіналі, але воно настільки смачне і ароматне, що не можу не поділитися.
Апельсиново-шоколадне печивоНадзвичайно ароматне печиво. Так пахне апельсинкою і шоколад відчувається гарно. Рецепт з cook-talk.com від Luna.
Оригінальний рецепт:200 г муки
60 г крохмалу
1 ч.л. (без чубка) порошку до печива
Все змішати і просіяти в миску.
100 г цукру
1 пачку ванільного цукру
Цедру від 1 апельсинки, натерту на дрібній терці
1 яйце
125 г масла вершкового
Все добре перемішати міксером насадкою для тіста.
100 г шоколаду порізати на дрібні кусочки і всипати в тісто. Перемішати. Витягти і на столі трошки пом’яти тісто. Замотати в целофан і в холодильник на півгодини.
З тіста зробити кругляшки, покласти на бляшку, застелену папером, на відстані один від одного бо ростуть, придавити вилкою.
Пекти при 175С десь 10 хв. Остудити.
Я коли замішувала тісто, мені воно розсипалося і я дала 1,5 ст.л. кислого молока. Напевно не треба було. Я давала маргарин замість масла. Потім тісто стало м’яким, а в духовці трохи розпливлось. І пеклися в мене трохи довше.Але яке воно запашне і добреньке, я навіть не можу передати!