СЬОМГА У ФОЛЬЗІ
1 кг філе сьомги,
2 ст. л. вершкового масла, або маргарину,
1 лимон,
сіль,
перець,
1/2 склянкимаринованих овочів,
1 ст. л. посіченої зелені (залежно від сезону),
шашличний, або гострий томатний соус,
довгий батон,
олія,
2-3 зубчики часнику.
Спосіб приготування:
Філе нарізати на поперечні шматочки завтовшки близько 2 см і вкласти на 4 листи фольги, перед цим змазаних жиром. Заправити лимонним соком, сіллю і перцем. Посипати сьомгу подрібненими овочами і зеленню, щільно загорнути фольгу і запікати в грілі близько 45 хв.(можна в духовці)
Під кінець заправити рибу шашличним, або гострим соусом.
До сьомги подають до столу підрум'янені в грилі тости. Хліб перед обсмажуванням збризкують олією, а потім натирають зубчиком часнику.