Пляцок "Розмарі"
6 яєць,
3 склянки цукру,
3 склянки сметани,
3 склянки борошна
3 ч. л. соди (гасити),
3 ч. л. амонію.
Спекти 3 коржа. В 1-й додати 2-3 ст. л. какао,
в 2 - 0,5 скл.маку,
в 3 - 0,5 скл. мелених горіхів.
Крем: 3 яйця + 1,5 скл. цукру збити на водяній бані до густоти сметани.
300 г. масла розтерти, додати збиті яйця, обов'язково лимон (бо
тісто дуже солодке).
А сирник на фото - то Коричневий сирник, тільки дещо вдосконалений: у сир додала кисіль і відціджені вишні.
Печу я у прямокутній формі 35 на 25 см, висота бортика 6 см. Пляцки вагою менше 2,5 кг мої домашні не признають.