Пляцок "Зимова вишня"
300 г маргарину, 3 чубатих стакани муки (сікти ножем і замісити),
4 жовтки, півстакана сметани (розбити жовтки в сметані).
Це все замісити і розділити на 6 частин, винести на холод на 6-8 годин.
4 білки і 1 стакан цукру – збити безе, 1 стакан крохмалю вимішати з білками.
Розкачати тісто на пляцок, викласти крохмаль з білками, на білки ставити вишні і зверху накрити другою паляницею, проколоти виделкою, щоб не здувалось.
Має бути 3 пляцки.
Маса: 1 банка вареної згущонки, 400 г масла збити. Зверху на масу поставити макову масу ( 1,5 ст. маку попарити в молоці, додати 1 стакан цукру, 100 г масла)
Пекти 15 хв. при температурі 220 градусів.
Форма 20х30