Стефанка
Тісто: 500 гр. муки (додатково 1 склянку при замісі тіста), 3/4 склянки цукру, 200 грам маргарину, 2 ст. л. меду, 3 яйця, 1 ч.л. соди негашеної.
Розтопити маргарин з медом, яйці збити із содою. Замісити тісто і поділити на три частини. Коржі розкачувати на пергаментному папері і з ним класти в форму. Пекти при температурі 160 градусів по Цельсію 15 хвилин (до золотистого кольору).
Маса: 1 літр молока, 3/4 склянки цукру, 200 грам масла, 1 упаковка ванільного цукру, 9 ст.л. манної крупи.
Молоко закип"ятити з цукром, ванільним цукром і маслом, і відставити. Всипати манну крупу і добре перемішати, поставити на вогонь і варити як пудинг до загустіння. Потім відставити на 2 хвилини і ще гарячим кремом змастити коржі, а верх полити шоколадом і покласти в холодильник. Найкраще смакує на 2 - й день і дуже добре ріжеться.
Рецепт взятий із польського сайту "Moje wypieki"