Привіт всім, хто ще не спить.Пробую вставити свій рецепт
Шоколадний торт), може комусь знадобиться.
На 1 торт десь 22-24 см (в мене прость форма серце і не зорієнтувалась на круглу) то треба 2 коржі
4 яєця
2/3 стакана цукру(трошки більше половини)
50-60 грам масла (можна спред , пробувала , йде , але масло краще)
2\3стакана муки (можна й трохи менше, треба по тісту дивитись))
1/2 чайноі ложки пекарського порошку +1/2 ч.ложки пласкоі амоняку (або чуть менше), 1плитка шоколаду мінімум 50 процентыв какао (можна 45-47 або Рошен 56 прцентів , чорний.)
1 ч.л какао без верха
Плитку розтопити на водяній бані , відставити -хай студиться.Яйця розділити окремо , жовтки дуже добре розтерти майже зі всім цукром (залишити 2 ложки для білків) До гарно розтертих побілівших жовтків втерти масло (мяке , без комків) , додати ледь теплий шоколад , просіяну муку і пекарський порошок+амоняк+какао.Збити білки в піну (щоб не випадали з маски , як перевернути)
і спритно розмішати з масою.Випікати на маленькому вогні 25-30 хв, для певності можна пергаментний папір застелити .Крем по уподобаннях.В мене було маленьке 250 грам марскапоне, зробила крем , як на тірамісу . ще робила інший(дешевший)= класичний заварний на молоці +сирна маса небагато + трохи розведеного желатину(теплого)+Білки збиті (які лишились від зварного крему ) Вийшло то саме.
Моі примітки. Вношу корективи, бо рецепт в стадіі експерименту- але зараз мені то найкраще пасує.
Акуратно з амоняком , якщо зразу горячий корж пахне амоняком- не переживайте, вистигне , то не буде чути.
Трохі примхливі коржі , переношу НЕ В РУКАХ , Тільки на підставках- бо порветься.\При випічці зверху утворюється корка- акуратно потім зрізати, то є звикле для коржів на натуральному шоколаді.
Муку добавляти наостатку-помаленьку вимішувати знизу вверх і тісто має бути подібним до бисквітного, не литись одразу, а так за лопаткою пухнасто перекидатись.