Яблучно-маковий пляцок.
Тісто:300 г цукру
375г маргарину(1,5п.)"Вершковий"
3 жовтки
5 ст.л.сметани
1п.(18)г.польського порошку до печива
800г. борошна(просіяти 2 рази.)
Борошно змішати з порошком до печива і посікти з мяким маргарином.Жовтки,сметану та цукор збити міксером і замісити тісто.Розділити його на 3 частини.(Розраховано на велику бритванку)
Макова маса:1.5 скл.маку запарити іперетерти,додати 3 білки,
1,5 скл. цукру
50г.масла.
Яблучна маса.1кг. яблук почистити,натерти,злегка віджати,
1л.меду
1 яйце(збите)
Викласти на змащену маргарином і посипану сухарями бритванку у такому порядку:
1 частина тіста(розкачати),зверху викласти макову масу,знов тісто(2 частина),яблука,тісто(3частина).
Пекти приблизно 40-45хв. при температурі 220 с.Готовий пляцок повинен вистигнути у бритванці потім легенько перекласти на дошку.
Рецепт взято з газети "Кухня".
Пляцок чудово смакує з чайом.Смачного!