Яблучний (айвовий)Тісто:
600 гр муки
300 гр маргарина
150 гр цукру
1 яйце
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка оцту
Замісити сметаною(кислим молоком) приблтзно 100 гр.
Тісто ділимо на 4 частини, печемо по 2, перемазавши айвовим повидлом (тоді буде називатися "айвовий"), або яблуками.
Яблука почистити, порізати мілко, додати по 2-3 ложки цукру, води, масла вершкового. Я ще додала жменю ізюму. Проварити все до потрібної густини, можна для запаху дати корицю, ванілін.
Пекти в формі,в якій один бік відкритий, щоб випечене тісто можна було зсунути на дошку для охолодження, бо воно дуже ніжне.
Зварити крем: на 0,5 літра молока - 4 столові ложки цукру, 1 яйце, 3 столові ложки муки. Все збити добре і заварити, додати 150-200 грамів масла.