Дівчата, дякую всім !
Ірка-Шкірка,
Цитата: Ірка-Шкірка
ти не хочеш поміняти назву - на більш милозвучну???
Іринко, це ж не я придумала таку назву (посилку давала в рецепті), я тільки відтворила пляцок для нашого сайту, а якщо я буду міняти назву на вже відомий рецепт, то хоча б щось і крім назви повинно в ньому помінятись, так ?
А взагалі мені подобається така назва, вона трохи незвична для випічки, та й для кухні, але яку увагу до себе привертає!
Лана, Маруся,Славочко, - все правильно, леквар - це сливове повидло уварене до густини, що його можна різати ножем. Варять його на вулиці, у великому казані, на вогнищі, весь час помішуючи. То триває всю ніч, Збираються декілька хазяйок, що чегрують біля вогнища, мішають ті сливи, казкують про все на світі. А потім ділять собі отой леквар. В нас навіть колись фестиваль леквару проводили в області в розгар сезону.
Не чула ні разу, шо то еврейське повидло.
Останнім часом в нас на базарі продають вже не тільки сливовий леквар, а й айвовий леквар, тобто, слово леквар відноситься вже не саме до сливового повидла, а до будь-якого повидла правильної консистенціі.
До речі, в самому рецепті використали варення з чорної смородини.