Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Пінопласт
lingrod
7 липня 2010 00:37
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
ПІНОПЛАСТ



На тісто:
250 гр марганину, 0,5 скл. пудри, 5 жовтків, 3 склянки муки, 2 ч.л. порошка до печива(я дала соду) - замісити тісто, четверту частку відкласти в морозилку.
Пекти треба в глибокій формі, яку застелити папером разом з боками!
Тісто розподілити по підготовленій формі і намазати густим лекваром - 250 грам.
Біла маса:
5 білків збити зі склянкою цукру, додати поступово
1 літр сметани 20%, 200 грам кокосової стружки, 2 пудінги сметанкові, 1 столова ложка крохмалю і пів чайної ложки порошка до печива ( в мене знов сода). Вилити все на тісто в форму, а зверху потерти тістом з морозилки.
Духовка нагріта до 180 С. ОБЕРЕЖНО, бо воно все живе, переносимо тісто в духовку і печемо 50 хвилин. Дати остинути в формі не менше 3 годин, потім вийняти з форми, і розрізати на тістечка.

Рецепт взято звідси - польський блог - http://przystole.blox.pl/2010/06/Styropian.html
Спробуйте і ви.
Перейти на початок сторінки
lana
7 липня 2010 07:07
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
lingrod,
Це щось неймовірне!!! Хочу!Хочу!!!!

Тільки що таке леквар?
Перейти на початок сторінки
Маруся
7 липня 2010 07:10
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: lana
Тільки що таке леквар?


Це таке єврейське повидло з чорносливу. Там сливки такі що йдуть на чорнослив варяться до однорідної консистенції. Це ДУЖЕ густе повидло. Можна взяти сливове.
Вичитала що дуже популярне в Ужгороді, тобто на закарпатті.
Перейти на початок сторінки
Славочка
7 липня 2010 09:49
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
lingrod, дуже цікаво!
лекваром на Закарпатті, здається, будь-яке густе повидло називається? чи я не права?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 липня 2010 11:59
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
лекваром на Закарпатті, здається, будь-яке густе повидло називається? чи я не права

Цілком права!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 липня 2010 12:02
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: lingrod
ПІНОПЛАСТ

Пляцок дуже цікавий winked , а ти не хочеш поміняти назву - на більш милозвучну???
Перейти на початок сторінки
lingrod
7 липня 2010 13:58
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Дівчата, дякую всім !
Ірка-Шкірка,
Цитата: Ірка-Шкірка
ти не хочеш поміняти назву - на більш милозвучну???

Іринко, це ж не я придумала таку назву (посилку давала в рецепті), я тільки відтворила пляцок для нашого сайту, а якщо я буду міняти назву на вже відомий рецепт, то хоча б щось і крім назви повинно в ньому помінятись, так ?
А взагалі мені подобається така назва, вона трохи незвична для випічки, та й для кухні, але яку увагу до себе привертає!

Лана, Маруся,Славочко, - все правильно, леквар - це сливове повидло уварене до густини, що його можна різати ножем. Варять його на вулиці, у великому казані, на вогнищі, весь час помішуючи. То триває всю ніч, Збираються декілька хазяйок, що чегрують біля вогнища, мішають ті сливи, казкують про все на світі. А потім ділять собі отой леквар. В нас навіть колись фестиваль леквару проводили в області в розгар сезону.
Не чула ні разу, шо то еврейське повидло.
Останнім часом в нас на базарі продають вже не тільки сливовий леквар, а й айвовий леквар, тобто, слово леквар відноситься вже не саме до сливового повидла, а до будь-якого повидла правильної консистенціі.
До речі, в самому рецепті використали варення з чорної смородини.
Перейти на початок сторінки
 
« · Пляцки  · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 06:37

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 54
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100