Яблучний пляцоктісто:- 3 ст. муки
- більше ніж половина пачки маргарину
- 1 стакан цукру
- 3 яйця
- пів столової ложки порошку до печива(польського)
- стакан кефіру(можна замінити сметаною).
- Яблука приблизно 1 кг.
Порошок з мукою розтерти з маргарином, додати попередньо збиті з цукром яйця і кефір. Замісити не дуже круте тісто. Яблука почистити і нарізати скибками. Тісто розділити на 2 частини. Одну частину розтачати, покласти в бляшку на неї розкласти яблука товстим шаром, посипати цукром і трошки манкою(щоб втягнула вологу). Другу частину розтачати і накрити яблука. Помастити яйцем і посипати зверху цукром. Пекти приблизно 30-40 хв