Пляцок
"Тертий з кокосовими і грецькими горіхами"рецепт з польського сайту про випічку
Це сухий і смачний пиріг. Його вигідно пекти на свята, коли багато їдіння в домі, він може постояти трошки довше, не портиться, стає тільки смачнішим.
Тісто:
3 стакани муки, 5 жовтків, 250 г маргарина,порошок для випічки, поділити на 2 частини, до одної додати 2 столові ложки какао. Тісто поставити в холодильник хоч на 2 години.
Збити 5 білків в піну, додати поступово 1 стакан цукру(пудри). В збиту суміш обережно додати 100 грамів кокосу і тертих грецьких горіхів, легко перемішати.
Підготувати форму ( в мене 25*35см), простелити пергаментом, натерти на дно форми біле тісто, розподілити рівномірно. На тісто викласти білково-горіхову піну, а на неї натерти чорне тісто.
Випікати 45 хвилин при 200С. Слідкувати за тістом, та як кожна духовка пече по-різному(чомусь так). Я поступово знижала температуру, щоби не згоріло.
Як спечеться-трохи вихолодити і дати зверху шар чоколяди:
200 гр масла, 1 стакан цукру,4 столові ложки води,3 столові ложки какао - закип"ятити все разом, поварити трошки і прикрасити тісто.