Ще один смачненький пляцочок також з мого записника.
Шахматка
[attachment=16632]
Тісто:2 яйця
1 ст.цукру(250 г)
2 ст. л. какао-збити міксером
2-3 ст.л. розтопленого охолодженого масла
1 ст.молока
1 ч.л. соди погасити оцтом
2 ст.муки
Тісто виходить як густа сметана,виливаємо на бляшку і готуємо начинки.
Сирна маса:0.5 кг сиру
0.5 ст.цукру(я даю до смаку)
2 яйця
2-3 ст.л.топленого масла
1 ст.л.крохмалю,родзинки
Макова маса:(я брала готову польську з бакаліями(900 г).
1 ст.маку запарити і помолоти(я завжди мелю на кавомолці і тоді запарюю)
0.5 ст.цукру
2-3 ст.л.топленого масла
На тісто викладаємо у шахматному порядку ложку сиру,а ложку маку.Тісто рідке,тому відповідно начинки будуть "тонути"(це не страшно).
Випікаємо таких 2 коржі.
Перемащувала кремом із Поля Робсона і шарлотом від Волошки,а також пудинговим.А взагалі,крем можна вибирати під свій смак і уподобання!