Пропоную вашій увазі рецептик дуже смачного і дешевого пляцка.Трошки бабранини з ним є,але результат того вартий.Розходиться завжди першим.
Небо в роті
Тісто:(я завжди роблю 1.5 або 2 порції на велику бляшку)
3 яйця
100 г масла
1 ст.цукру
1 ч.л. пор.до печива
3 ст.муки
Яйця розтираємо з цукром,+масло+мука з пор.до печ.
Замісити тісто,поділити на маленькі частини(виходить 5 коржів,а 6 крошка,з 2 порцій у мене вийшло 11 коржів) і поставити в холодильник(можна на ніч).Розкатувати спочатку качалкою,а тоді перенести на бляшку(так швидше).Коржі виходять дуже тоненькими.Пекти у розігрітій духовці при т.200 гр. приблизно по 7 хв. кожен.
Маса:до 1 кг яблук натертих на грубій терці всипати 250 г цукру і поставити тушитись,додати 250 г сметани або вершків.Все разом тушити приблизно 45 хв.,час від часу помішуючи.
300 г масла(у мене Пальма) збити до пишності і по трошки додавати остивші яблука, далі збивати.
Готовим кремом перемастити коржі(можуть ламатись,але це немає значення).Один корж дрібно подрібнити і посипати ним останній шар маси.Поставити в холод,щоб пляцок відійшов!
Спробуйте,не пошкодуєте!