Рецепт пляцка Курочка ряба:
Тісто :
3.5ст. муки
1 ст. цукру
1 яйце
100гр.маргарину
1ст.л. смальцю
6 ст. л. сметани
0.5ч.л.соди погашеної оцтом
0.5 ч.л.амоняку
ванілька 2п.
Всипати муку і цукор перемішати додати яйце , розтопити маргарин влити туди і решту інгридієнтів, замісити тісто можна муки трошки більше .Тоді поділти його на 5 частин, до двох додати 2 ст.л. какао добре вимісити і поставити в холодильник на 2 годи і біле і чорне тісто.
Вийняти з холодильника тісто .Дві коричниві планиці розачати і викласти в деко (змащене маргарином і посипане мукою),тісто зверху посипати різаними горіхами .Тепер берем біле тісто , має бути 3 частини , 2 розкачуємо і зверху викладаємо вишні в своєму соці в мене не було то я взяла ізюм добре притискаємо стаканом і в духовку.І остання 3 біла чатина має бути з маком.
Готуєм мак:0.5ст.маку змолоти+1ст.л. цукру+1 яйце+1ст.л масла. і викладаєм на біле тісто .
Має бути 5 паланиць 2 з горіхами, 2 з вишнями і одна з макомю
Крем у мене був заварний.Викладати паланиці з горіхами-крем-з вишнями-крем- змаком-крем - з вишнями-крем - з горіхами!
Що не зрозуміло запитуйте!