"ДІОН" маковий
Форма 20*30см.
(форма 25*30)5 яець
(7 яєць)250гр цукру
(200-220гр)4ст.л.меду
(6 ст.л.)250гр борошна
(350гр)1ч.л.соди гашеної
100гр маку цілого
Крем:
500гр молока
4 ст.л.муки
1лож.крохмалю
300гр масла
200гр цукру-пудри
ванілін
150гр меленого маку(запарити мак декількома ложками горячого молока,щоб получилася густа макова паста)
Спосіб приготування:
яйця вибити з цукром і медом до пухкої маси
додати муку з гашеною содою,перемішати та додати мак.
Масу розділити на дві частини.Викласти у форму застелену пекарською бумагою.Випекти два коржі при температурі 200град 8-10хв.
Крем заварний.
250гр молока в каструлі поставити на маленький вогонь.В стіклянній посудині муку та крохмаль збити з остальним молоком(250гр) поступово щоб не було комків.Суміш муки з молоком влити в кип"яще молоко,і мішаючи зварити до густоти.Коли вистине додати вибите масло з пудрою,додати ванілін чи ром за бажанням.
Рецет підглянула на SAY7 в Акилежна.за що їй спасибі.