Торт "Горіховий"
На один корж: 4яйця,
100 г цукру,
100 мелених грецьких горіхів,(мені подобаються горіхи пропущені через м'ясорубку, а не мелені в комбайні),
0,5 стакана меленої булки.
Білки відділити від жовтків. Білки збити до густої стоячої піни (я збиваю охолоджені білки). Окремо збити цукор із жовтками і потрошки добавляти до білків. Потім додаємо мелені горіхи, вимішані з булкою.
Добре вимішати і пекти при температурі 200 градусів у попередньо змащеній формі.
Так спекти 3 великі коржі.
Крем:
400 мл води,
6 ч.л. (з чубком) розчинної кави,
4-5 жовтки,
1 ч.л.(повна) муки,
500 г масла,
2 ст.л. спирту.
Зварити розчинну каву. Втерти жовтки - збивати 20 хвилин.Додати цукор і далі добре збивати. Ввесь час помішуючи, додати літньої температури каву і муку. Все це вилити до кави, що залишилась. Перемішати і покласти на вогонь. Довести до кипіння і 20 хвилин тримати на вогні, постійно помішуючи!!! до тих пір доки суміш не стане схожою на шоколад. Потім цю масу повністю охолодити. За цей час збити масло в пухку масу+ охолоджену заварну масу - добре вимішати. В кінці додати спирт. Перекладати коржі.
Смачного!
Рецепт взяла із записничка подруги Іринки