Пропоную вам дуже смачний
Цитриновий пляцок моєї теточкиТісто:
600 гр муки
1 ч.л. порошку до печива (розпушувач)
2 яйця
200 гр цукру
8 ст. ложок сметани
140 гр маргарини/масла
цедра цитрини
Муку перемішати з порошком і посікти на стільниці з маргарином. Додати цукор, яйця, сметану, цедру і замісити тісто. Розділити на 6 рівних частин. Розкачувати тоненькі коржі. Пекти на зворотній стороні бритванки, щоб були рівні і легше знімались, бо крихкі.
Пересмарувати масляним кремом.
Крем:
300 гр масла
1-2 цитрини, обшпарити кип’ятком два рази і стерти на терці цілий фрукт, або перекрутити через м’ясорубку
3 жовтки
1,5 скл цукор пудри (регулювати в залежності від того якої солодості любите крем)
1 ст. ложка коньяку
Масло втерти з цукром до білої і пухкої маси, по-одному додати жовтки і цитринову масу, в кінці влити ложку коньяку. Все має бути кімнатної температури і дуже добре збивати після кожного додавання нового продукту, інакше маса зрудиться і треба буде її відживляти щоб була однорідна.
Пересмарувати масою коржі і прикрасити половинками горіхів, сухим маком і зацукрованими дольками цитрини/лимону.