Пляцок під Київський4 жовтки
1 ст цукру розтерти
1п. маргарини (250гр)
3ст муки перемішати з 1п. прошеку до печева.
замісити тісто розділити на 3 частини і поставити в холодильник.
Тим часом 4 білки збити з 1 ст цукру.
Для взбивання використала технологію з бисквіту,рецепт який давала Валя
utya. Дуже гарно і швидко збилось. Також тримати в холодильнику.
Берем одну частину тіста розкладаєм в тортівницю ( в мене була форма 25 діаметром) на тісто збиті білки ( розрахувати так щоб хватило на 3 паланиці) і посипати злегка піджареним і посіченим арахісом. і випікаєм. Я пекла при темп 200-220 градусів біля 40 хв.
Ще одне білки намазувати не докінця тіста бо дуже прилипнуть до боків, а так коли є зазор вони розтечуться самі в процесі випікання.
Те ж саме робимо з ііншими двома паланицями, якщо робити всі зразу то поки печеться одна решту зберігати в холодильнику.
Готові коржі перемастити кремом:
2 яйця, 1ст цукру - розтерти + 3 ст.л. манки+ 3 ст. л. муки+ 1 ст. 1 крохмалю все перемішуємо , додаємо 0,5 л. холодного молока перемішуєм і ставим на великий вогонь постійно помішуючи.
Коли починає закипати вбавляєм вогонь і мішаєм до загустіння.
Коли загусло ставим стигнути.
Як вистигла маса збиваєм 1 пачку масла (200 гр) і по трохи додаєм варену масу + лимонна кислота (або цедра) , ванільний цукор.
Перемащуємо коржі обмазуєм кремом і обсипати або крошками або кокосовою стружкою. Я обсипала печевом до чаю.