Пляцок "Вишиванка"Потрібно:
- 400 грам маргарину
- 750 грам муки
- 1 ст пудри (200 грам)
- 5 яєць
- 4 ст лож сметани
- пів пачки попрошку для печива
- 3 ст лож какао
- 1 літра вишень консервованих у власному соці (можна замінини і іншими фруктами: сливами, абрикосами дольками, але най смачніше з вишнями)
- 300 грам горіхів (фундук, або грецькі)
для крему:
1 пачка масла, 0,5 банки сирого згущеного молока , якщо вареного то баночку. Насправді згущонку коли додаю, то пробую чи досить солоке, зараз згущонка різна буває, то мало солодка то більше і не зрозуміло...
Приготування:
Муку розтерти з маргарином, жовтки розтерти з пудрою, додати сметану і порошок до печива і замісити тісто з муки, маргарину, суміші жовтків і сметани. Тісто розділити на дві рівні частини і до одної додати какао і гарно вимісити. біле тісто положити в холодильник, а коричниве в морозильник на 20 - 30 хв. За той час білки взбиваємо в тугу піну. Горіхи злегка підсушуємо або підсмажуємо і подрібнюємо. Біле тісто поділити на дві частини (в нас буде пектись дві паляниці). Одну -розкатати на форму, в мене кругла на 30 см діаметр, викласти відціджені від соку вишні, посипати половиною горіхів, змастити половиною білків, потім беремо коричневе тісто і половину натираємо на грубому терку. Утворений пиріг печемо протягом 40 хвилин - 1 години при 180 градусах. Другу паляницю робимо так само.
Масло взбиваємо і додаємо згущонку.
Пляцок перемазуємо складаючи два дна паляниць одне до одного. А якщо такий робити під мастику, то можна і навпаки, думаю в розрізі не гірше буде виглядати.