И.Северянин
А к столу в серебре подавали форель
И вино согревало сердца,
Канделябры горели,
Звучали свирели,
И не виделось счастью конца…
Форель- не форель, а
Рулет із пеленгасаРибу почистила, помила, відрізала голову і хвіст, протерла долькою лимона. Тепер найтяжче- відділити кістки від філе. Решта- як куряче філе: посолила, посипала білим перцем і приправою для риби, швидкорозчинним желатином. Виклала ікру(була в рибині), посікла дрібно цибулину, у холодильнику знайшла три відварених морквини ( від вінегрету) - порізала тонко кружечками і теж виклала на філе, 2 яйця - навпіл кожне- теж проклала рядком. Згорнула рибку рулетом, туго перев*язала бинтом, замотала в марлю і варила близько півгодини. У воду додала сіль, перець горошок, лаврушку, кріп.
Потім прямо в марлі поклала на решітку під гніт аж до ранку.
Не повірите- дуже смачно!