Кенігсбергрецепт з польського блогу Аrabeska
1. Медові коржі:
300 г муки, 150 г цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ст.ложку молока, 1 яйце, 150 г маргарину,1 ч.ложка соди загасоти лим.соком.
Розтопити маргарин, додати мед, цукор, яйце, молоко, розмішати,потім додати борошно і соду. Тісто розділити навпіл, спекти два коржі у формі 25*35см, при 200С,протягом 10 хвилин.
2. Бісквіт:
4 яйця, 3/4 склянки цукру, 2 ст.ложки води, пів-стакана муки і пів-склянки крохмалю.
Бісквіт спекти в тій же формі, що і медові коржі,протягом 30 хвилин, при 180С.
3. Крем:
200 г цукру, 1 пачка ванільного цукру (10г), 1 ст. ложка муки, 1 ст. ложка крохмалю, 500 мл молока, 250 гр масла.
4. Для прослойки: джем з чорної смородини (густий джем з вишень, повидло сливове - прослойка має бути контрастного темно-червоного кольору).
Сборка: медовий корж змастити половиною крема, на бісквіт розкласти рівно наш прошарок - джем ( в мене був леквар), і джемом вниз покласти на крем. Зверху на бісквіт знов розкладаємо джем, на нього викладаємо другу частину крему і закриваємо другим медовим коржем. Зверху можна дати шоколадну глазур, або прикрасити за бажанням.
Смачного.