Сьогодні вирішила секти пляцок, який завжди з дитинства пам"ятаю пекла моя мама. Дуже смачний та не потребує багато часу.Отже,
Пляцок ДомашнійДля тіста:
1 столова ложка м"якого вершкового масла
1 склянка (250 гр) цукру
Добре розтерти та додати 2 яйця,
1 склянку сметани ( я беру збирану, як кажуть "гладишкову")
0,5 чайн. ложки соди
2-3 чайн. ложки сиропу будь-якого варення,
1 склянка горіхів,
1 склянка борошна.
Все гарно вимішати. Виходить тісто, як густа сметанка.
Форму ( кругла форма діаметром 26-28 см) вистелити пергаментом, змастити маслом та вилити тісто. Пекти на середньому вогні до готовності. Приблизно 40-60 хвилин.
Крем: масло збити зі згущеним молоком та додати 2-3 ложки коньяку.
Корж розрізати на 2 части , перемастити кремом.
Виходить м"який та дуже смачний.