ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ, ГОРІХАМИ І СИРОМ 1 качан зеленого салати
400 гр полуниці
100 мл апельсинового соку
1 ст. л. меду (я брала половину)
4 ст. л. бальзамічного оцту
сіль, мелений чорний перець
4 ст. л. оливкової олії
60 гр сиру (у мене Гауда) Дуже добре в цьому салаті використати Моцарелу або сири з пліснявою.
4 ст. л. кедрових горішків або арахісу ( у мене насіння подрібнені волоські горіхи)
1. Апельсиновий сік налити в маленьку каструлю, злегка нагрівати, додати мед і помішувати, поки мед повністю не розчиниться. Зняти каструлю з вогню, дати соку трохи вихолонути, додати оцет, сіль і мелений перець.
2. Полуницю обережно промити, обсушити і почистити. Кожну ягоду розрізати навпіл або на 4 частини.
3. У охолоджений маринад з апельсинового соку з приправами тонкою цівкою помішуючи, влити оливкову олію. Полуницю покласти в маринад і залишити на 15 хвилин.
4. Салат розділити на листя, промити, просушити і нарвати руками. Сир натерти на великій терці.
5. Шматочки салату розкласти в салатниці, додати полуницю разом з маринадом, цілі (чи якщо арахіс, то порубані) горішки, усе легенько перемішати. Посипати салат тертим сиром і відразу ж подавати.