СКУМБРІЯ В ТОМАТІ
2 морожених скумбрії,
100 грам кетчупу (у мене був «Торчин до шашлику»)можна любий інший що вам смакує, але мені здається що цей ідеально підходить.
100 грам олії
1 ст. л. цукру
1 ст. ложка приправи «Кухарик»
1 ч. л. меленого чорного перцю
50 грам оцту
1-2 шт. ріпчастої цибулі ( хто як любить, хто менше , хто більше)
І так, рибку розморозити, почистити, відрізати голову и залити холодною водою на 2 години. В мене було 2 рибки, як раз вистарчило маринаду для них.
Варимо так званий маринад:
100 грам кетчупу , 100 олії довести до кипіння і вистудити. Потім до цієї суміші добавить 1 ст. ложку цукру, 1 ст. ложку приправи «Кухарик» + 1 чайну ложку меленого чорного перцю і 50 грам оцту..
В каструльку чи любу іншу посудину складаємо шарами (солями) цибулю нарізану півкільцями на неї порізану на порційні кусочки рибку, и залити маринадом, потом знову цибуля +рибка + маринад + цибуля + маринад, в мене вийшло в 2 шари (слоя). Зверху накрила меншою по діаметру тарілочкою і залишила на 2 доби, (мені здається, чим довше стоїть в маринаді тим краще, по оригінальному рецепту повинно стояти біля 1 доби).СТОЯЛО В ХОЛОДИЛЬНИКУ!
Коли рибка постояла можна їсти, цибулька виходить пре смачнюча и рибка дуже смачна.
Попробуйте і таку рибку. Приємного апетиту.