Салат "Шапка Мономаха"
Склад
• буряк - 1 шт,
• картопля - 3 шт,
• сир твердий - 100-150 г,
• яйця - 3-4 шт,
• морква - 1 велика шт,
• свинина - 300 г,
• гранат - 1 шт,
• волоські горіхи - 50 г,
• зелений горошок,
• майонез,
• часник - 1 зубчик,
• сіль
Приготування
Відварити буряк і картоплю, охолодити, очистити і натерти на грубій тертці в різні тарілки.
Сиру моркву вимити, очистити і натерти на дрібній тертці.
Яйця відварити, очистити і натерти білки на великій, а жовтки на дрібній тертці в різні тарілки.
М'ясо відварити і порізати кубиками або соломкою.
Сир натерти на грубій або дрібній тертці.
Волоські горіхи дрібно порубати або подрібнити за допомогою блендера.
Часник пропустити через часникодавку і змішати з майонезом.
Викладаємо слоями:
1-й : половина картоплі
майонез
2-й: буряк
майонез
3-й : половина моркви
майонез
4-й : половина волоських горіхів
5-й : половина м'яса
майонез
6-й : решту картопля
майонез
7-й : яєчні жовтки
майонез
8-й : половина сиру
майонез
9-й : залишився м'ясо
майонез
10-й : залишилася морква
Зверху весь салат добре промазати майонезом.
По краю салату зробити галявину з сиру (сир злегка змастити майонезом), зверху на сир настипати яєчний білочок і трохи присипати подрібненими волоськими горіхами. Гранатом прикрасити як душа забажає