Оселедець солений
(Рецепт подарувала мені колись Люда Хохріна)
У наш супер-сучасний час складно купити смачний і "безпечний" оселедчик.
Справжня рыбка повинна бути правильно посолена .
Отже, купляємо свіжеморожений, не розроблений, бажано жирний оселедець ( про норвезький та навіть і атлантичний можна тільки мріяти!!!!) Готуємо 2- чи навіть 3- літрову банку: вижарюю, висушую.
Оселедці, ще заморожені, обмиваємо під проточною водою, складаємо в велику миску, щоб трішки підтанули,- легше буде укласти в банку.
Готуємо розсіл: на 1 літр води беремо 7-8 ст.ложок ( трішки з верхом ) кам"яної солі.
+ 4ст. ложки цукру
Доводимо до кипіння, додаємо приправи для посолу оселедця ( я беру серії "Приправка"). Залишаємо розсіл до повного охолонення. Підталі оселедці складаємо в банку ( у 3-л можна вкласти 3 кг), ставимо нашу заготовку на 1 місяць в холодильник для повного дозрівання. Запевняю, таких оселедців зараз не продають. Раніше я готувала по кілька банок, а щоб не забути, проставляла на банці дату.
Зараз до молодої картопельки- саме те.