Хліб з гарбузою, часником і перцем. 350 г хлібного борошна (я брала звичайне)
120- 130 мл води
175 г пюре з гарбуза
7 г сухих дріжджів (я брала 30 гр свіжих)
2,5 г солоду (у мене його немає)
1 ч. л. цукор (я поклала 1 ст.л.)
2 ч. л. сіль
2 ст. л. рослинної олії
1-2 зубки часнику (1 ч л сухого)
1-2 маленьких сушених перці чілі
Розвести дріжджі в невеликій кількості води, додавши цукор, дати постояти 10-15 хвилин.
Запекти гарбуз в духовці (мікро) і приготувати пюре, остудити.
Розігріти рослинну олію на сковороді, викласти часник, порізаний часточками і чілі. На невеликому вогні злегка підсмажити часник разом з перцем. Зняти з вогню, вийняти часник з перцем і остудити олію.
Змішати дріжджі з теплою водою, додати гарбузове пюре, солод і ретельно перемішати. Частинами просіюючи борошно, замісити м'яке, еластичне тісто, додавши у кінці сіль і рослинну олію.
Скачати тісто в кулю викласти в посуд, змащений олією, накрити плівкою і дати підійти в теплому місці впродовж години, поки маса не збільшиться удвічі.
Сформувати з тесту хліб, викласти на посипане борошном деко, посипати згори борошном і поставити підходити ще впродовж 30-40 хвилин.
Розігріти духовку до 230 С. Поставити на низ духовки посуд з холодною водою.
Зробити на хлібі невеликий надріз і випікати перші 5- 7 хвилин при температурі 230 , а потім зменшити температуру до 210 і випікати ще впродовж 25-30 хвилин.
Гарбуз може бути різним по соковитості, тому, к-ть води приблизна. Я гарбуз варила в пароварці, яку мені подарувала Лана. Дякую