Житній хліб на пиві 1 скл. пива кімнатної температури
1/2 склянки теплої води
2 ст.л. рослинної олії
2 ст.л. цукру
2,5 скл. пшеничного борошна
1 скл. житнього борошна
1 ст.л. крохмалю
1,5 ч.л. солі
50 гр дріжджів або 1 ч.л. сухих дріжджів з невеликим чубком
Приготування
Усі рідкі інградієнти зібрати в одну миску, додати дріжджі, дати постояти 5 хв. Додати усі інші і добре вимішати.
Тісто обмазуємо рослинною олією, накриваємо миску рушником і в тепле місце на 3-4 години.
Тісто обминути, надати форми викласти на деко або покласти у форму, і дати піднятися.
Присипати борошном і випікати 40 хв. при 180