Японський білий хліб
Хліб надзвичайно смачний і ароматний!
Борошно хлібопекарне- 300г
Дріжджі пресовані -12 г
Сіль 4 г
Цукор 15 г
Вершкове масло 6 г
Молоко 75 г
Вода 140 г
Молока взяти більше, прокип"ятити і тримати при 90* 30 хв. Поставити охолоджуватися , потім зважити необхідну кількість для тіста.
Перемішати все до однорідності (крім масла і солі) і залишити тісто на 20 хвилин. Додати масло і сіль, добре вимісити. Залишити на 1 годину при 20* - 25*.
Розділити тісто пополам, округлити і дати 20 хв. відпочинку на столі під вологим рушником. Потім кожен колобок розкачати в пласт, скласти втроє по довжині і втроє по ширині, защіпнути і покласти поперек в змащену форму для хліба .
Залишити на 30 хв. під плівкою. Змастити водою і випікати 25-30 хв. при 200*.
Рецепт від mariana-aga з ЖЖ і фото, які нижче теж