Хліб з медом і вівсяними пластівцями
450 - 550 г пшеничного борошна
2 ч. ложечки солі
15 г м'якого масла
115 г вівсяних пластівців
2 ч. ложечки сухих дріжджів
150 мл теплого молока
2 ст. ложки меду
225 мл теплої води
Борошно просіяти, вимішати з сіллю. Додати масло, пластівці, дріжджі розпущені з молоком, медом і водою. Вимісити тісто, щоб було гладке і еластичне. Сформувати кулю, покласти до миски, прикрити, залишити в теплому місці до подвоєння ємкості (1 - 1,5 год). Сформувати буханку або викласти тісто у форму . Прикрити і ще раз залишити на 40 хвилин .Перед випіканням помазати молоком і посипати пластівцями
Пекти при температурі 230*С , через 10 хвилин знизити до 200*С і випікати ще 20 - 25 хвилин.
Хліб дуже смачний.