ФОКАЧЧА 2 Склад:
10 гр сухих дріжджів
300 мл газованої мінеральної води!!!
2 ч. л. морської солі
2ч. л. цукру
2 ст л оливкової олії
450-500 гр просіяної муки
Приготування:
1.Розвести дріжджі у воді з цукром. Нехай постоїть 10- 15 хв в теплі.
2.До розчину додати муку і замісити тісто. Я замішую в кух. комбайні з насадкою для тіста при високих обертах. Замішувати не менше 10 хв. Якщо замішувати вручну, то тісто повинне бути еластичне, не тверде. В кінці додати олію та сіль. Поставити на підйом (1 год).
3.На
пожирений папір для випічки! викласти тісто і дати знову на підйом ( 1 год).
4.Коли підніметься - помазати сумішшю 2 ст. л олії і 1 ст.л води. Посипати розмарином і трошки морською сіллю.
5.Духовку та форму (я використовую тортівницю) нагріти до 220гр. Перенести тісто разом з папером у гарячу форму. Пекти при 220 гр 10хв, потім зменшити температуру до 200-190*. Пекти до золотистого кольору.
P.S Тісто сильно прилипає до форми , якщо не зробити так як вказано у рецепті.