Ірусю, я й сама не люблю таких пафосних назв, але цей рецепт запозичила колись у якомусь кафе (у меню , дякувати, пишуть склад продуктів), додала від себе солодкий перчик та й готую, коли діти приїздять ( вони морепродукти обожнюють). Ми взагалі сміялись, що Ромео- то ананас!!! , і тоді б назву змінити на Монтеккі і Капулетті
lana, скажіть, будь ласка, а як його варити? Так захотілося пробувати,але чула, що можна зробити з кальмара резину. А воду солити потрібно? А якісь спеції? Вибачте, якщо тупенькі питання, але я така темна щодо кальмарів
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Чесно. не знаю, як то правильно, тому готую просто: у киплячу воду кидаю кальмари на 2-3 хвилини- не більше. Донька воду солить, бо любить їх просто їсти , порізавши на смуги, я ж люблю в салаті, а там , як правило, майонез, тому й не солю. Якщо для фарширування, то варю в підсоленій воді 1-2 хвилини. Спецій не додаю, але, коли фаршировані запікаю в духовці, то зверху притрушую приправою для риби (серія "Приправка")
Я тушки кальмара проварюю 1-2 хвилини, начиняю нарізаними вареною ковбасою, твердим сиром, цибулею, зверху притрушую приправою, краї сколюю кількома зубочистками, щоб приправа не висипалась, запікаю, доки сир почне плавитися. Потім , коли вихолонуть, красиво порізати пластинками (кружечками), викласти на листя салату, мов рулет. Смачно і красиво.