Присканці з яблукамиПросіяне борошно кладуть у каструлю, додають тепле молоко, змішане з дріжджами, яйця, цукор і сіль. Все разом добре розмішують, ставлять у тепле місце, дають підійти і змішують з обчищеними і дрібно нарізаними яблуками. Після цього дають вдруге підійти, беруть підготовлене тісто столовою ложкою, кладуть на сковорідку з добре підігрітим маслом і підсмажують з обох боків до рум'яного кольору. При подачі на стіл присканці поливають варенням або медом.
На 2 склянки пшеничного борошна – 1 яйце, 1 чайну ложку цукру, 1,5 склянки молока, 200 г яблук, 15 г дріжджів, 3 ст. ложки вершкового масла, 4 ст. ложки варення або меду, сіль.
Мої коментарі: цукру треба більше(3 ст.л.), муки менше, щоб тісто як густа сметана.