Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Вишня, смачна ягідка)))
Natalyadiva
28 червня 2009 18:28
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОЦІ



Вишні промити і очистити від кісточок. В 1л банку накладати вишні, пересипаючи цукром(1 стакан). Стерилізувати банки 40 хвилин.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
3 липня 2009 17:54
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626


Цукати з вишні
Компоти з вишень
І повидло, і сік з вишень
Желе з вишень

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
3 липня 2009 18:07
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Цукати з вишні


500 г вишні
250 г цукру

З цукру і невеликої кількості води зварити густий сироп. Покласти в нього вишню без кісточок, зняти з плити і залишити на ніч. Зранку сироп злити, прокип'ятити, знову залити вишню, охолодити. Повторювати цей процес кілька разів, поки цукор не покриє вишню кристалами. Потім цукати трохи підсушити в попередньо добре нагрітій і вистигаючій духовці. Зберігати в фользі або пергаментному папері.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
3 липня 2009 21:03
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Компоти з вишень


Перший спосіб:

Банки наповнюють вишнею до плечиків, заливають холодним сиропом з 200-400 г цукру і 1 л води (в залежності від сорту вишень), помістити в каструлю з холодною водою і поставити на вогонь. Щоб ягода не луснула і рівномірно прогрілась, воду до 85 градусів помалу нагрівають і витримують: півлітрові банки - 10 хв., літрові - 15 хв.

Другий спосіб:

Вишню, почищену від кісточок, складають в банки до плечиків, заливають гарячим сиропом (300 - 400 г на 1 л води) і при температурі 85 градусів пастеризують: півлітрові банки - 10 хвилин, літрові -15 хвилин або в киплячій воді - 3 і 5 хв.

Третій спосіб:

Вишню складають в банки, заливають соком з будь-яких ягід або вишневим і пастеризують так, як вказано вище.

Четвертий спосіб:

Вишню без кісточок помістити в емальований посуд, додають 300-400 г цукру на 1 кг ягід, накривають кришкою, ставлять на вогонь і, помішуючи, доводять до 85 градусів, витримують 5 хвилин., потім заповнюють вишнею гарячі банки по самі вінця і зразу закупорюють.

П'ятий спосіб:

Вишні без кісточок щільно складають в банки, можна з цукром (пересипають шарами - 200 г цукру на літрову банку) або без.
Наповнені банки накривають ошпареними кришками і при температурі 85 градусів прогрівають: пів-літрові - 20, літрові -25 хв.

Шостий спосіб:

Смачні компоти з вишні, якщо комбінувати з іншими ягодами, плодами: малиною, суницею, смородиною, яблуками і ін. Заповнені банки заливають цукровим сиропом (300-400 г на 1 л води) і при температурі 85 градусів прогрівають: пів-літрові банки - 10, літрові - 15 хвилин, або стерелізувати, відповідно 4 і 6 хв.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 11:54
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
І повидло, і сік з вишень


1 кг вишні (без кісточок)
150 г цукру

Вишню залити невеликою кількістю води, поставити на вогонь і гріти, не доводячи до кипіння, поклавши зверху гніт. Коли ягоди стануть м'якими, відтиснути сік, розлити його в пляшки і відразу ж закрити.
Гарячу масу, що залишилася, варити з моменту закипання ще 5-8 хв. Додати цукор і, помішуючи, протримати на слабкому вогні 25-30 хв. Розфасувати гарячою в теплі банки, остудити. Посипати зверху цукровою пудрою і закрити пергаментом.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
6 липня 2009 08:12
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Желе з вишень


Заливаємо кілограм ягід 300 г води, доводимо до кипіння, зливаємо сік, фільтруємо, уварюємо на третину і лише тоді додаємо цукор (700 г на літр соку). Коли він розчиниться, заливаємо вишневим соком, варимо до готовності.
Розкладаємо у слоїчки і пастеризуємо 10 хвилин. Якщо хочете, щоб желе було густішим, можна на останньому етапі приготування додати розведений желатин - по 2 ч. л. на півлітровий слоїк.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
ann24
5 липня 2011 14:34
Повідомлення #7


Молода господинька
  • 34

Репутація: 67
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 110
Реєстрація: 19.05.2010

ICQ:--

Бали: 169

А ось мій компот з вишень, але дуже концентрований. На 3-л гарячу стерилізовану банку більше половини накладаємо гарно митих вишень ( я кісточки не вибираю, десь в січні вишеньки вже щезають) , заливаємо окропом, прикриваємо стерилізованою кришкою, і накриваємо рушником , залишаємо десь на 15 хв. Потім Воду з банки зливаємо, кип"ятимо ще раз з цукром -1,5 ст( 250 мл) і заливаємо вишні в банці. Закатуємо. Перевертаємо і залишаємо під ковдрою на ніч. Взимі п"ємо розбавленим, а я люблю так. Гості кажуть " бомба".
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
2 липня 2012 17:23
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Щороку заготовляю такі вишні,їх використовую у тортах,типу "П'яна вишня". Не треба вишні замочувати у спирту,виходять винні, і сік можна вживати як наливку,або просочувати ним коржі.





Готується дуже просто.
Із вишень витягнути кісточки,засипати в банку,пересипаючи цукром.
На 1,5 л банку приблизно додаю 400 г цукру.Якщо потрібно потім досипаю.Закрити капроновою кришкою.Щоб постояло в кімнаті,поки цукор розтопиться,тоді винести на холод.
Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 127
Гостей: 125
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100