Закусочні тістечка «Оселедець під шубою»(Рецепт від Г.Шадріної)
Філе оселедця порізати дрібними кубиками;
3-4 відварених в кожушку картоплини гарячими почистити і потовкти, остудити, додати 1 зубок вичавленого часнику, щіпку солі і приблизно 1/3 чайн.ложки коріандру.
Окремо посмажити на олії до готовності:
-2-3 натерті на крупній терці морквини, додати ½ чайн.ложки меду;
-2-3 червоних бурячки, натерті на дрібнішій тертці, покропити лимонним соком, додати ½ чайн.ложки лимонної цедри;
-Дрібно порізану цибулину і 300 г печериць.
Охолодити овочі.
4 круто зварених яйця натерти на крупній тертці, посолити, поперчити чорним молотим перцем, змішати з майонезом;
2 кисло-солодких яблука натерти на крупній тертці і змішати з невеликою теж натертою цибулиною.
Довго казка кажеться , та недовго справа робиться.
Картопляну суміш викласти в пласку прямокутну форму шаром в 1-1.5 см, утрамбувати і розрівняти, нарізати порційні шматки і перекласти на блюдо, на котрому подаватимете закуску ( чи іншу посуду)
На половину картопляних «заготовок» викладіть смажені печериці, на решту- яблука з цибулею.
Потім оселедець.
Далі- яйця.
І нарешті- вершина:
Над яблучною начинкою кладемо шар буряка, а над грибною- моркву.
Зверху прикрашаємо.
Наступного разу, щоб полегшити формування тістечок, я розріжу півлітрову пластикову пляшку на кілька кругів(попередньо відріжу дно і горло) і буду просто в ці форми «трамбувати» шари. Буде швидше, простіше і естетичніше виглядатимуть самі тістечка.
Нам дуже сподобалося . Не вірите? Спробуйте!