Террин із індичого філе з шампіньйонами та фісташками.Спочатку оригінальний рецепт.
Інгредієнти: • Філе індички (або куряча грудка) - 800 г
• Печериці (великі) - 200 г
• Лимон (на сік) - 1 / 3 шт
• Морква варена, велика - 1 шт
• Грудинка копчена (тонкі смужки) - 250 г
• Вершки (25%) - 300 мл
• Горіх мускатний мелений – за смаком
• Перець білий мелений - за смаком
• Перець чорний мелений - за смаком
• Яйце куряче - 2 шт
• Фісташки - 30 г
• Сіль (на смак)
• Масло вершкове - 20 г
• Зелень свіжа - за смаком
• Лавровий лист - 2 шт
Філе індички нарізаємо середніми кубиками і ділимо на 2 частини. Першу частину обсмажуємо з печерицями (розрізаними на 2-3 частини) на вершковому маслі. Відкладаємо остудити і збризкуємо лимонним соком. Другу частину філе подрібнюємо у блендері або м'ясорубці з додаванням прянощів і зелені.
До подрібненого філе додаємо збиті яйця і збиті вершки; добре перемішуємо. Додаємо нарізану шматочками моркву і фісташки і знову перемішаємо. У вогнетривку форму викладаємо смужки грудинки. Обидві маси перемішуємо і викладаємо на грудинку. Полосочки грудинки загортаємо, зверху лавровий лист і випікати на паровій бані в духовці 1 годину при 160-180 ° C.
Я готувала із деякими змінамиПо-перше - копченої грудинки не мала, зробила без неї.
По-друге - вершки замінила сметаною, тому не збивала, і давала сметани небагато - всього пів склянки. Замість фісташок в мене грецькі горішки, але певно дала замало, бо вони не відчуваються.
Мої зауваження: Ті кубики філе, що були неподрібненими, мені виглядають трохи жорсткуватими. Можна спробувати давати куряче філе.
Вийшло смачно, хоч я пробувала ще в теплому вигляді!
Мало не забула - рецепт взято із сайту povarenok.ru.