[attachment=13063]
БАКЛАЖАНОВА ЗАКУСОЧКА - баклажани - 4шт
- цибуля великі головки - 3 шт
- морква велика - 3 шт
- перець болгарський - 3 шт
- часник - 4-5 зубчиків великих
- сіль - за смаком
- цукор - 0,5 стакану
- оцет 9% - 0,5 стакану
- вода кипячена охолоджена - 0,5 стакану
- мелений перець, можна приправу до моркви по корейськи, духмяного меленого перцю - за смаком
- свіжа залень кропу чи птрушки - пучок
- олія для смаження.
Баклажани порізати кружечками не дуже товстими, посолити і залишити на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота, потім змити їх водою і відкинути на друшляк, щоб стекли. Потім підсмажити злегка з одної і іншої сторони і викладати на паперовий рушничок, щоб зібрати залишки олії.
коли баклажани готові робимо
заправку з цибулі, моркви і перцю болгарського, для цього овоці потрібно нарізати:
цибулю - півкільцями
моркву - тремо на тертці для корейської моркви
перець болгарський - ріжемо смужками
Овочі теж злегка підрумянити, але по черзі(цибулю, потім моркву, і а ж потім перчик болгарський).Отримані овочі охолодити додати пропущений через прес часник, сіль, чорний і духмяний перець, і приправку до корейки(за смаком, кому гостріше, а комусь ні).
Окремо нарізати зелень.
Викладаємо в каструлю слоями:баклажани
заправка з овочів
зелень і так далі(баклажани, заправка, зелень).
Готуємо маринад:воду, цукор і оцет добре змішати.
Заливаємо маринадом наші овочі.
Ставимо в холодильник. Через пару годин закуска готова, але чим довше стоїти тим смачніша.
Приємного апетиту!!!