Помідори еротичніТак-так, я не помилилася: це не закрутки, а закуска, яка готується не для тривалого зберігання, а для того, щоб відразу й їсти. Ну, майже відразу.
Цей рецепт виклала в інтернеті Ірина Пантюхіна, але й сама зазначає, що запозичила в неті.
Назва від того, що помідори доведеться роздягнути, проте, як на мене, виглядають досить культурно.
Автор приводить 2варіанти рецепта, я обидва й випробувала:
Візьміть помідорів стільки, скільки влізе в банку, зробіть навхрест 2 надрізи в місці плодоніжки. Залийте приготовлені помідори кип"ятком, потім опустіть їх відразу в холодну воду. Тепер шкірка сама знімається без жодних зусиль. Складіть помідори в банку. Додайте пучок селери ( не петрушки, ні кропу, ні чогось іншого- фантазіїї в даному випадку недоречні) і наріжте 5-7 зубків часнику. Залити киплячим розсолом:
1) 1.5 л води
2 стол. лож. солі
1 стол. лож. цукру
або
2) на 1 л води
1 стол. лож. солі
за 10-12 годин готові і ті, й другі, а якщо простоять 1-2 доби, то взагалі будуть- щось.
Я приготувала вчора ввечері (перед самим боєм В.Кличка) . Часу на 2 банки (3 л і 1.5 л) витратила хвилин 20. У 3-л банку ввійшло 1 л розсолу, а у 1.5 л трішки більше, ніж 0,5 л. Сьогодні вже скуштували ті, що з цукром ( перший варіант). Сподобалися дуже. Банки у своїх відібрала,заховала
, а доньку послала на базар за селерею, бо бачу, треба робити ще.