ЗАКУСКА З БАКЛАЖАНІВ
Інгредієнти:
- 2 середньої величини баклажана
- 2 болгарських перця
- 100 г нежирного вершкового сиру з зеленню
- Зелень (кріп, петрушка)
- Сіль,
- Грецькі горіхи чи кунжут для посипки
- Олія для смаження
-Харчова плівка
Приготування:
. Перець вимити, запекти в духовці до м’якості (15-20 хв).Скласти в пакет, залишити, щоб остигав.
Тим часом миємо баклажани, нарізаємо повздовжніми скибками (товщина бл. 2-3 мм), обсмажуємо на сковороді з двох боків (з додаванням олії), трішки солимо. Викладаємо на паперові серветки, щоб увібрали жир. Не забуваємо про наш перчик, який вже остиг. Знімаємо шкірку, чистимо від насіння , нарізаємо смужками.
Розкладаємо харчову плівку, посипаємо подрібнені горіхи чи кунжут.
Викладаємо скибки баклажанів, щільно один до одного. Зверху смужки перцю. Солимо. Далі акуратно викладаємо сир (я брала Almettte із зеленню він доволі пряний, якщо ви маєте сир без наповнювачів, то можна додати спеції до смаку: часник, сіль, перець, зелень).
Посипаємо ще свіжою зеленню.
Закручуємо рулет. Кладемо в холодильник на 6-8 годин (чи на ніч).
Обережно знявши плівку, нарізати скибками і можна подавати до столу.
Смачного!