Овочева закускаКінець літа. Набираються вітамінами овочі. Час запасатися здоров"ям і нам.
То ж беремо
сині (я більше люблю круглі, але без різниці)
моркву
солодкий перець
цибулю
у довільній пропорції, але оптимальний варіант-1:1:1:1
Нарізаємо чи кубиками, чи ( мені особисто більше подобається)-соломкою або брусочками сині ( посипаємо їх сіллю, щоб пустили сік), перець, цибулю, моркву тремо на корейську терку.
Потім все по-черзі ( або в різних сковородках) на слабкому вогні пасеруємо, щоб овочі стали м"якими і ніби прозорими.
Зсипаємо в одну посудину, за смаком солимо, даємо оцту, червоного і чорного перцю, добре перемішуємо- закуска готова.
Дуже довго зберігається в холодильнику, можна закривати на зиму:
Овочі смажити водночас на різних сковорідках, потім швидко перемішати, додати сіль, оцет , перці, скласти у стерильні банки і закатати. Але сині змінюють смак, тому я практикувала наступне: закривала без синіх, а сині - окремо"вогник", а потім відкривала закуску, додавала до неї порізаних синіх- і згадувала тепле( а в цьому році пекельне ) літечко. А також добре додавати взимку як готову приправу до супу, борщу, тушеної картоплі.