сало, приготоване за цим переписом вдома називають
ШпикВзагалі-то, майже всі рецепти приготування цього делікатесу в чомусь перегукуються. Близький до них і цей , роками вивірений, спосіб. Готую розсіл, щоб спливало яйце або маленька картошина, доводжу його до кипіння, додаю туди пару лаврових листків, кілька горошин чорного перцю, сушену червону перчину- й вимикаю. Опускаю в нього бруски сала, нарізані приблизно 6*10 см на 2-4 дні, зверху хоча б тарілочкою притиснути, щоб усе було в розчині. Потім просушую кілька хвилин на рушничку і обкачую в суміші: червоний молотий+чорний перці, паприка, коріандр, сушений мелений (можна свіжий товчений) часник. Складаю в лоточки, зберігаю в холодильнику (лоточок -у пакеті- щоб часник не пах в холодильнику). Сало виходить дуже м"яке, тому наші дідусі(батьки мої й чоловіка) залюбки смакують.