Хачапурі з лавашаСкладвірменський (тонкий) лаваш - 1 упаковка;
яйце - 2 шт;
сметана - 400 гр;
молоко - 200 мл;
сир домашній- 400 гр;
сир твердий - 400 гр;
зелень (петрушка або кріп) - 1 пучок;
масло вершкове - 50 гр;
сіль, перець.
ПриготуванняРіжемо лаваш по межах тієї форми, в якій будемо випікати хачапурі. Обрізки не викидаємо, а складаємо в середину пирога, формуючи з них начебто цілий шар.
У миску вбиваємо яйця, перемішуємо виделкою. Додаємо сметану, молоко, солимо, перчимо й перемішуємо до однорідності.
У приготовленій формі розтоплюємо вершкове масло. Занурюємо шматок лаваша в молочно-яєчну суміш і кладемо у форму.
Перший шар посипаємо тертим на дрібній тертці твердим сиром. Наступний лист занурюємо, кладемо зверху і викладаємо вже домашній сир, перебираючи його пальцями, щоб не було великих грудок. Посипаємо порізаною зеленню.
Далі чергуємо шари, поки не закінчаться. Останній (верхній) повинен бути з сиром.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистої скоринки.
Смачного!
Рецепт: Ольга Злобіна.