Усім привіт ! Обіцяний МК - "Літак ". Найперше - потрібно зробити крила - з желатинової мастики. Малюємо-креслимо на папері крила,вирізаємо,робимо мастику(щоб була свіжа,бо швидко сохне),розкачуємо досить тонко - прикладаємо крила-паперові,обводимо-позначаємо краї - вирізаємо.Все робиться дуже просто.В мене були запасні - тому все простіше. [attachment=30514] Далі беремо ММ мастику(білого кольору) - робимо ковбаску. З однієї сторони трошки приминаємо - звужуємо - тут буде ніс літака. Чекаємо доки мастика-ковбаска трохи охолоне.Тим часом робимо турбіни - 2 більших ,2 менших.
Ножем робимо насічки на турбінах
Далі ножем робимо прорізи на літаку - приблизно там де мають бути крила. З двох сторін,на 3-4 мм всередину.
Ззаду - де має вставлятися хвіст - робимо горизонтальний надріз
Далі над ним - вертикальний глибиною 3-4 мм
Робимо торт,покриваємо мастикою(в мене салатова). Робимо мастику сірого кольору,розкачуємо,вирізаємо смужку довжиною як ваш торт і шириною приблизно 12-15см.Це буде наша посадкова смуга.Кладемо її на торт. Далі посередині кладемо нашого літака і ставимо одне крило - обережно вставляємо в розріз.
Відразу підкладаємо турбіни. Так само робимо з іншим крилом.
В хвіст вставляємо іншу деталь - трошки приклеюючи її айсингом. Над хвостом в розріз ставимо ще одну - обережно.
Беремо пензлики і фарби - малюємо найперше вікна,далі голубою фарбою довгу широку лінію
Над широкою - малюємо тоненьку( ну і бажано щоб вони були рівненькі а не так як мої!) Далі робимо айсинг - кладемо в кульочок і витискаємо - то будуть вікна
Далі на крилах малюємо такі смужки
Робимо надпис UA ,кольори прапора і червоною фарбою промальовуємо крила ,хвіст . Літак готовий - щасливого польоту !