Суп картопляний з рибними фрикадельками
700 г картоплі
1 цибулина
1 морква
селера корінь (30-40 г)
1-2 ст.ложки томат-пюре
сіль, перець, олія
лавровий лист, зелень
фрикадельки
350-400 г рибного філе (у мене в холодильнику був хек)
1 яйце
цибуля
сіль, перець
У каструлі (2,5 л) закип"ятити воду, трошки більше, як половину, далі покласти порізану кубиками картоплю, через 7-8 хв порізану брусочками селеру, посолити.
Цибулину подрібнити смажити на олії, моркву натерти на терці додати до цибулі і трошки протушити, прикінці додати том.пасту (я додавала перетерті помідори з оливками) Просмажені овочі додати до картоплі. Коли овочі приготуються додати рибні фрикадельки, лавровий лист, мелений перець.
Філе риби і цибулю перекрутити двічі через м"ясорубку, посолити, поперчити, додати яйце, ретельно вимішати, фарш рідкуватий, фрикаделькі формувати двома чайними ложками (спершу киньке до супу одненьку, якщо б вона не трималась форми, додайте до фаршу яйце)
Перед подачею посипати подрібненим укропом. Зупка має рибний аромат, а фрикаделькі ніжні і пухкенькі. Нам смакувала.