Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 ФМ "Готуємо разом, смачно і корисно", меню від Катерини
gutka
7 грудня 2011 22:13
Повідомлення #1


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Розпочну своє меню зі сніданку, приготуйте знайому страву по-новому(можливо хтось вже так готує) Пишні сирники

намагаюсь поменше готувати смаженого, тож спробувала сирнички запекти у духовці - сподобалось всім, тож

домашній сухий сир - 400 г
борошно 2-3 ст.ложки
1 велике яйце
цукор 2-3 ст.ложки
дрібка солі
жменька пропарених та висушених родзинок
кукурудзяне борошно для панірування
сметана, яблучне варення



Яйце збити з цукром додати до сиру, перемішати, додати сіль, борошно і родзинки
з сирнкової маси формувати сирнички, обваляти у борошні і викладати на бляшку з папером для випічки

Випікати приблизно 25 хв. при темп. 180-190.

Перейти на початок сторінки
gutka
7 грудня 2011 22:26
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
сирники ми любимо їсти з варенням за рецептом моєї бабусі Катрусі, якщо у вас є яблука - приготуйте, спробуйте - це так смачно



технологія проста: яблука помити і порізати на великі шматки, скласти до каструлі влити трошки води і проварити поки яблука стануть м"якими

далі потрібно яблучка перетерти через сито, отримане пюре проварити з цукром хвилин 15-25 час від часу помішуючи

готове яблучне варення-пюре розкласти в простерелізовані баночки



якщо ви приготуєте варення більше, то для зберігання потрібно банки проварити (10-15 хв) і закрити кришками, охолоджувати перевернутими

Перейти на початок сторінки
gutka
7 грудня 2011 22:34
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
в дні посту готую таку кашу

300 г кукурудзяної крупи
200 г води
сіль


у глибокий термостійкий посуд для готування в духовці, всипати кукурудзяну крупу і залити холодною водою, зазделегідь посоливши
кришка на посуді має бути закрита, температура духовки 190-200 градусів
готувати приблизно 30 хв. і ще 10 зменшивши температуру.



для хлопців поклала ложечку вершкового масла
Перейти на початок сторінки
gutka
7 грудня 2011 23:08
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Суп картопляний з рибними фрикадельками


700 г картоплі
1 цибулина
1 морква
селера корінь (30-40 г)
1-2 ст.ложки томат-пюре
сіль, перець, олія
лавровий лист, зелень

фрикадельки

350-400 г рибного філе (у мене в холодильнику був хек)
1 яйце
цибуля
сіль, перець



У каструлі (2,5 л) закип"ятити воду, трошки більше, як половину, далі покласти порізану кубиками картоплю, через 7-8 хв порізану брусочками селеру, посолити.

Цибулину подрібнити смажити на олії, моркву натерти на терці додати до цибулі і трошки протушити, прикінці додати том.пасту (я додавала перетерті помідори з оливками) Просмажені овочі додати до картоплі. Коли овочі приготуються додати рибні фрикадельки, лавровий лист, мелений перець.

Філе риби і цибулю перекрутити двічі через м"ясорубку, посолити, поперчити, додати яйце, ретельно вимішати, фарш рідкуватий, фрикаделькі формувати двома чайними ложками (спершу киньке до супу одненьку, якщо б вона не трималась форми, додайте до фаршу яйце)

Перед подачею посипати подрібненим укропом. Зупка має рибний аромат, а фрикаделькі ніжні і пухкенькі. Нам смакувала.
Перейти на початок сторінки
gutka
7 грудня 2011 23:23
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Смачненький пісний та дієтичний салатик з ЧЕРВОНОГО БУРЯКА "Здоров"Я"

взяти порівно зварений та сирий червоний буряк натерти на тертці
додати подрібнені грецькі горіхи (або можна зверху притрусити), до смаку приправити (бажано поменше
солити, я додаю зубчик два подрібненого часнику, трошки свіжого лим.соку) та заправити рослинною олією.

Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
7 грудня 2011 23:37
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Цитата: gutka
Пишні сирники

Цитата: gutka
Суп картопляний з рибними фрикадельками

Цитата: gutka
з ЧЕРВОНОГО БУРЯКА



ооо, це все як раз для мене :)))))
Думаю, в п"ятницю приєднаюсь до запропонованого ФМ.
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
9 грудня 2011 14:09
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
gutka, дякую, що відкрила для мене новий вид каші!!! Бо до цього дня жодного разу не варила її і не куштувала. :1f7: Максимум, що в нас було кукурудзяного - палички і пластівці ))))
Звітуюсь - мій дебют ))) Від себе додала шматочки тушкованого гарбуза - смачно!!! Мої мурзики змели по тарільці, а старша, щось ще треться біля кастрюльки))))

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
gutka
9 грудня 2011 14:17
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Pito4ka
Від себе додала шматочки тушкованого гарбуза - смачно!!!

сама собі так спробую, я люблю гарбуз і поважаю
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
9 грудня 2011 16:06
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Такий сонячний фм вийшов)))
Таке вареня і ми дома готуємо, а от кашу і сирники спробую обов"язково :winked:

Катю, тобі ніколи не доводилось готувати саго?? Це така штука із кукурудзяного борошна. Мені передали пакетик із білорусії, а що із ним робити не знаю :fellow:
Перейти на початок сторінки
vika
9 грудня 2011 16:54
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Волошка, колись давно моя мама варила саго як звичайну молочну кашу. Мені дуже подобалось. Правда я вже давно не зустрічала цієї крупи.

Катю, дуже апетитний і доступний фм, сирники вже собі занотувала.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 59
Гостей: 55
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100