Чуррос
Іспанська кухня
Потрібно: 50 г вершкового масла,
100 г борошна,
2 яйця,
олія для обсмажування,
цукрова пудра,
350 мл полуничного варення,
150 мл води
Приготування: Розтопити масло, додати воду, довести до кипіння. Додати борошно і зняти з вогню. Збивати до однорідної суміші, поки тісто не буде відходити від стінок. Дати охолонути. Додати 2 яйця і збити, доки тісто не буде блискучим. *Краще давати по одному. Перекласти у кондитерський мішок з великою насадкою у формі зірки. Наповнити глибоку сковороду олією. Видавити 2-3 завитки тіста в гарячу олію, зрізати тісто з насадки мішка мокрим, гострим ножем. Смажити 2 хв. з кожного боку до золотистого кольору. Дістати і обсушити на кухонних рушниках Посипати цукровою пудрою і подавати з підігрітим полуничним варенням.
Смачного!