Ні, не поливаємо жодного разу, хіба що , коли садимо, якщо не вистачає вологи. як і огірки, сіємо по 3-5 шт. в ямку , десь через метр- півтора.Потім, коли зійдуть, прориваємо, залишаючи по 1-2 ростки. Разів 2-3 прополюємо, доки не вистеляться, а потім бур"ян ( найчастіше щирицю), ми не вириваємо. Вона і трішки захистить у спеку, від вороння, а ще не підніме землю. Коли добре розстеляться, залишаємо пагони метра по 1.5, краї відщипуємо. І чекаємо. Звісно, якщо поливати хімією, вони будуть більші, але ми не даємо нічого. Тому великих кавунів у нас з десяток, а решта- по 2-5 кг. Але вониі смачні і безпечні.Оці сорти нам найкраще вдаються, хоча садимо і "вогник", коли " Ярило".А от дині цього року посохли. Не зірвали жодної. Може тому, що дуже потепліло, а ще у нас же чорноземи . Взагалі, у 19 столітті у нашому місті була "дача" Голіциних ( Їх потомок Джеймс Голіцин- Стрєліцкий проживає в Лондоні і дуже часто приїздить на Карлівщину.)То існували теплиці, в яких вирощували ананаси і відправляли в Петербург. А під час війни німці ешелонами вивозили нашу землю до Німеччини.
lingrod, вгадала! Не повіриш - ще не готувала нічого... Один раз використали листя замість бурякового, коли мама робила голубці. А я читала, що мають використовуватись черешки. Я щось в цьому році перший раз посадила, то ще досвіду не маю...
Один раз використали листя замість бурякового, коли мама робила голубці.
То ви голубці закручуете в бурякове листя? чи просто вистеляєте каструлю? цікаво. А про мангольд я теж лише в журналах читала, ще сама не прониклася його необхідністю.
То ви голубці закручуете в бурякове листя? чи просто вистеляєте каструлю? цікаво.
lingrod! То в мене мама деколи любить готувати голубці з кукурудзяної крупи загорнуті в бурякове листя. А за мангольд я також читала в інеті. Виявляється, чим більше зривати в нього листя, тим більше він випускає молодих листочків! І так - до пізньої осені! І дійсно, переконалася в цьому. Поки не чіпала свій мангольд, він був все якийсь одинаковий за розміром. А коли зірвала по кілька листочків - він відразу підріс і сформував такі гарні кущики! Треба ще щось відважитися приготувати!