Всі полюбляють черещню. Ця солодка ягода не тільки смачна, а й корисна. Плоди черешні містять білки, вуглеводи (фруктозу, сахарозу і глюкозу), харчові волокна, яблучну, лимонну, бурштинову й інші кислоти, калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, провітамін А, вітаміни В1 і В3, РР, С. Порівняно багато в черешні міді, марганцю, цинку, кобальту, заліза. Основна перевага черешні як дієтичного і лікувального продукту в тому, що вона дозріває раніше від інших плодів, які мають протинабрякову, сечогінну, судинозміцнюючу, жовчогінну, протианемічну дію, і добре очищає організм. Сік черешні поліпшує травлення, має в’яжучі і тонізуючі властивості, корисний при ревматичних захворюваннях.