Погода зранку справді була далеко не святкова, а ніби навпаки, розганяла людей з вулиць - тому ми сьогодні посиділи вже в трьох кнайпах ... Першими у Львові ще перед 9 ранку зустрілися Lilu (Світлана) і наша Натонька. Я спочатку також планувала бути на вокзалі, але потім залишилася дома, щоб завезти до мами найменшу дитину (бо пішки було шкода випускати дитину на вулицю - мело-замітало страшенно). Натонька і Світлана пішки прогулялися з вокзалу в центр міста до місця нашої здибанки - "Пузатої хати". Туди згодом підійшла я, а потім - наші дві Наталі і Оксаночка (доня Наталі). Ми посиділи, випили чай-каву з тортиком, щоб набратися сили перед святом шоколаду і вирушили до Палацу мистецтв. Чемно прийшли, побачили два столики з надписом каса і зясували, що свято починається о 13.00. Тому ми помандрували до книгарні на Академічній...
Там ми роздивилися книжечки, дещо собі вибрали і з першими покупками в руках (що може бути для жінки цікавіше і захоплюючіше, ніж шопінг?!) вийшли з крамниці.
Назад ми верталися центральними вулицями і нас просто замітало снігом та холодним крижаним вітром. В Палаці було тепліше, підходив час відкриття свята і людей набилося більше, ніж гречки в кров'янку - ми переживали, щоб нашу єдину дитину не затиснули в тому натовпі. Попасти всередину одними з перших - великий плюс - у нас була гарна можливість походити, роздивитися і, головне, фотографувати все, що бачиш. Шоколаду було багато, але мене вразили живі скульптури:
З однієї сторони, на свято шоколаду я попала вперше, але, з іншої, я надіялася на щось більш грандіозніше - звичні будки з виробами, які були на першому і на 3 поверсі (дублювалися) - не дуже вражало. Хоча були столики, де можна було посидіти - попити кави, спробувати шоколад, був кінотеатр, у якому демонструвалися романтичні стрічки і, паралельно(так співпало), проходила виставка "Шоколандії" - ми і там побували.
Для дітей було дуже багато цікавого - я б сказала, що там більше розваг для дітей, аніж для дорослих.
По-перше, усіх дітей фотографували біля живих скульптур. А на третьому поверсі був цілий дитячий майданчик з дуже цікавими забавками великих розмірів з природніх матеріалів та дитяча шоколадна майстерня, у якій діти на вафлях, вафельних мушлях та корзиночках за допомогою шоколаду, мусів і кремів творили дуже цікаві і оригінальні кулінарні шедеври.
Ми обійшли, роздивилися, закупилися, розгубилися (в натовпі ), зійшлися докупи і вирушили в "Шоколандію" - це був рекламний захід "АВК", який у часі співпав зі святом шоколаду. Пропозиція була дуже оригінальна і відмовитися було тяжко, майже неможливо: ви купляєте квиток за 15грн., слухаєте ексурсію про шоколад, дегустуєте шоколад з шоколадного фонтанчика, смакуєте чай-каву і обмінюєте свій квиточок на цукерки вартістю 15грн на вибір...
це ми смакуємо шоколад з шоколадного фонтанчику в Шоколандії - ой, так шоколадно звучить ...