Борщова заправка.
4 кг буряків, 1,5 кг помідорів, 0,5 кг цибулі, 200 г часнику (можна менше), 2 ст.л. солі, 200г цукру, 200 г оцту, 0,5 л олії, 0,5 кг болгарського перцю, зелень.
Буряк відварити до готовності і натерти на грубій терці. Помідори почистити і змолоти на мясорубці, вилити в каструлю і варити хвилин 15-20. Додаємо видавлений часник, цукор, оцет, сіль, олію, зелень і варити 10 хвилин. Перець болгарський очистити і нарізати соломкою. Цибулю нарізати кубиками і окремо посмажити.
Додаємо до помідорів буряк,цибулю, болгарський перець. Все перемішуємо і тушимо на маленькому вогні 30-40 хв. Гарячим накласти в банки стерильні і закатати. Виходить 12 банок - 0,5 л.